Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: امروز حس مسئولیت طلبی شهروندی وجود ندارد و مطالبات مردمی در خصوص مسائل زیست‌محیطی به حداقل رسیده است.

به گزارش ایسنا، روز گذشته(سه شنبه)، ایرج حشمتی در نشست جمعیت پیام سبز،  به بررسی موضوع آلودگی هوای اصفهان پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر سه موضوع، آب، هوا و پسماند مسائلی هستند که اکنون و آینده اصفهان را متاثر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ویژگی‌های عنوان‌شده در تعریف جهانی توسعه پایدار را برشمرد و گفت: بر این اساس، هر توسعه‌ای ابتدا باید «منفعت اقتصادی» داشته باشد، در مرحله دوم این توسعه نباید «بر هم زننده نظم اجتماعی» باشد، همچنین ویژگی سوم این است که توسعه، باعث «تخریب محیط‌زیست» نشود و درنهایت حقوق آتی نسل‌های آینده پایمال نشود.

حشمتی ادامه داد: در ۱۰هزار صنعت شکل‌گرفته، افراد مسئول،کشور مشکلی نداشته‌اند و نیز دانش زیست‌محیطی، یعنی علمی که نسبت به یک موضوع زیست‌محیطی نگرش ما را تأمین کند نداشته‌اند.

نگاه تشریفاتی به محیط‌زیست

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان، افزود: در دهه‌های پیش، نگاه و دانش زیست‌محیطی وجود نداشته و توسعه شکل‌گرفته است، امروز هم این نگاه وجود ندارد و صرفاً یک نگاه فانتزی و تشریفاتی به محیط‌زیست وجود دارد و در طول این چهار دهه، زیرساخت‌های آموزشی و تربیتی را به‌خوبی ایجاد نکرده‌ایم.

صادق بودن با مردم، بهترین کار است

وی بابیان اینکه صادق بودن با مردم، بهترین کار است، افزود: باید اطلاع‌رسانی انجام شود و از نقش کلیدی مردم استفاده کنیم، امروز ارزش‌های ما در استان، به فوتبال و مسائل حاشیه‌ای تبدیل‌شده، اما در شرایط کنونی، موضوع آلودگی هوا به یک معضل ریشه‌دار در استان اصفهان تبدیل‌شده که به راهبردی مثل مسئولیت اجتماعی نیاز دارد.

حشمتی گفت: امروز حس مسئولیت طلبی شهروندی وجود ندارد و مطالبات مردمی در خصوص مسائل زیست‌محیطی به حداقل رسیده است. سیاست‌مداران اصفهان، نمایندگان مردم اصفهان در مجلس هستند. ما در اداره محیط‌زیست، مجری هستیم و به‌اندازه امکاناتمان تلاش می‌کنیم، اما کافی است چند نماینده وزیر صنعت را به چالش بکشند تا به صنعت، برای اجرای اقدامات و قوانین مربوط فشار ‌آورد.

نداشتن دانش و آگاهی مسئولان، بزرگ‌ترین مشکل اصفهان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان، بزرگ‌ترین مشکل اصفهان را نداشتن دانش و آگاهی مسئولان خواند و افزود: مسئولان واقعاً قصد تخریب ندارند، ولی از تخریبی که مدنظرشان است هم اطلاعی ندارند، اصفهان با ظرفیت‌هایی که دارد، نباید صنعتی باشد! همان‌طور که می‌بینیم، یزد اجازه صنعتی شدن را نداد و امروز بیشترین رشد توریستی را دارد.

وی افزود: آمایش سرزمین در اصفهان اصلاً وجود ندارد و کتابچه موجود در این زمینه، مبنای علمی ندارد و اصلی‌ترین مشکل ما این است که آمایش سرزمین به معنی واقعی نداشتیم. آمایش باید توسط چند کارشناس و متخصص در گروه تحقیقاتی، به‌درستی انجام شود.

حشمتی افزود: مطالعات ارزیابی زیست‌محیطی در کشورهای دیگر کاملاً متفاوت است؛ در کشورهای دیگر ۲۰ متخصص یک موضوع را بررسی می‌کنند، حال اگر بخواهیم از آمایش اصفهان استفاده کنیم، مطالعات دقیقی در این کتابچه وجود ندارد که محیط‌زیست بخواهد از آن استفاده کند.

۱۲۰ درصد پیگیر حل مشکلات زیست‌محیطی بودیم

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان افزود: درد بسیار است و ۱۲۰ درصد پیگیر حل مشکلات بودیم و بیشتر از این نمی‌توانیم برای رفع‌ و رجوع این مشکلات تلاش کنیم.

ایرانسل به دلیل بدهی، سرورهای ایستگاه‌های پایش را قطع کرد

وی ضمن اشاره به اینکه اگر سیستم اطلاع‌رسانی در ایستگاه‌ها روشن باشد به نفع اداره محیط‌زیست است و در هزینه‌های این اداره صرفه‌جویی می‌شود، ادامه داد: ما اطلاعات را تعمداً از دسترس خارج نکردیم و اصلاً اداره محیط‌زیست نمی‌تواند خودبه‌خود چنین تصمیماتی اتخاذ کند. شرکت ایرانسل، در اثنای همین آلودگی‌های اخیر، به دلیل بدهی ۲۰۰ هزارتومانی، سرورهای ایستگاه‌های پایش را قطع کرد و پیگیر حل کردن این موضوع شدم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آلودگی هوای اصفهان آلودگی هوا محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، گزارش‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد که سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ صرفاً نسبت به ارزش گذاری ۲۰ منطقه از ۳۰۹ منطقه تحت مدیریت خود و از سال ۱۴۰۰ به بعد نسبت به ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم ۵ استان کشور (کردستان، قزوین، خراسان جنوبی، لرستان و کرمان) اقدام کرده است.

این در حالی است که این سازمان مکلف بوده ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوطه را محاسبه و در حساب‌های ملی لحاظ کند.

در ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم، دولت (سازمان حفاظت محیط زیست) مکلف شده بود ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوط را در حساب‌های ملی محاسبه و لحاظ کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست