Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان گفت: آلودگی هوا و ریزگردها، پسماندهای صنعتی و آب سه مشکل جدی زیست‌محیطی استان اصفهان هستند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، مهرداد فرهادی اظهار کرد: مشکلات زیست‌محیطی اصفهان فقط به بحث آب باز نمی‌گردد و از جنبه آلودگی هوا و ریزگردها، پسماندهای صنعتی و آب سه مشکل جدی زیست‌محیطی استان اصفهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دو بُعد کمی و کیفی مشکلات آب اصفهان افزود: بعد کمی مشکل زیست‌محیطی آب، کمبود منابع آبی استان اصفهان را از جمله حوزه آبریز زاینده‌رود شامل می‌شوند که متأسفانه مشکلات زیست‌محیطی کمی آب، با توجه به توسعه جمعیت و صنعت ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان تصریح کرد: تغییرات آب و هوایی از جمله میزان و نوع بارش از دیگر معضلات در حوزه کمی بحث مشکل زیست‌محیطی آب در استان اصفهان هستند چرا که حوزه بالادست زاینده‌رود بارش‌ها اتفاق افتاده‌اند و به طور جدی این حوزه آبریز را تحت تأثیر تحت تأثیر خود قرار داده‌اند.

فرهادی ادامه داد: نباید از جنبه‌های مدیریتی هم غافل شویم چرا که بخشی از تصمیمات مدیران مربوطه گذشته و فعلی، اصفهان کنونی را با معضلی مواجه کرده است که در بحث آبریز حوزه زاینده‌رود دچار چالش‌های جدی آب هستیم.

وی در رابطه با بعد کیفی بحث زیست‌محیطی آب، بیان کرد: آلودگی منابع آب موجود استان اصفهان یکی از چالش‌های جدی این استان است و شاید رشد بیماری‌های لاعلاج در اصفهان بی‌تأثیر آلودگی منابع آب و منابع زیست‌محیطی در بخش‌های مختلف نباشند.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان با بیان اینکه برداشت‌های بی‌رویه در حوزه‌های بالادستی زاینده‌رود و عدم تأمین حق‌آبه کشاورزان در پائین دست از مشکلات جدی هستند، اضافه کرد: باید دقت داشته باشیم که چالش‌های اصفهان در بخش آب مربوط به تقسیم ناعادلانه آب زاینده‌رود در زمین‌های کشاورزی این استان هستند.

فرهادی در ادامه عنوان کرد: بخشی از این چالش‌ها به بی‌توجهی به تقسیمات آب زاینده‌رود میان زمین‌های کشاورزان بوده است که از دیرباز این موضوع به عنوان یک مسأله در این استان مطرح بوده است.

وی با اشاره به تاریخ تاکید کرد: شیخ بهایی در چند صد سال پیش در مسأله‌ای گیر کرده بود که هدفش از حل این مسأله تقسیم عادلانه آب‌های سطحی بوده است اما اگر دقت داشته باشیم مشاهده می‌شود، از بدو ورود این پمپ‌های آبی، مشکلات و چالش‌های مردم در حوزه آب بیشتر شدند.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان افزود: متأسفانه به جای اینکه فناوری را در تقسیم آب را به صورت عادلانه‌تر به کار ببریم بعضاً فناوری را به سمت دیگری برده‌ایم که این چالش‌ها را برای ما روز به روز افزایش می‌دهند.

فرهادی با بیان اینکه مقصر اصلی به وجود آمدن این چالش‌ها نباید نقش اصلی را برای اصلاح این وضعیت داشته باشند، ادامه داد: سهمیه‌بندی و محدود کردن برداشت آب از چاه‌ها بر اساس سهمیه اراضی باید مورد توجه مسؤولان مربوطه قرار گیرد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۳۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی خبر داد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌گو با خبرنگار ایمنا درباره نشست زمین در خیابان شهیدان کاظمی، اظهار کرد: به دنبال نشست زمین برای چهارمین بار طی چند ماه اخیر در خیابان شهیدان کاظمی شهر اصفهان تیم‌های فنی و مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب به محل اعزام و ضمن ایمن‌سازی محل حادثه، طرح ترافیکی توسط پلیس راهور اجرایی و راه‌های دسترسی جایگزین برای عبور و مرور تعیین شد.

وی افزود: عملیات حفاری در طول شش متر و عمق چهار متر انجام و قرار است تعویض ۱۰ متر از خط لوله انتقال فاضلاب طی امروز تا شب انجام و پرسازی و ایمنی محل انجام شود، با توجه به فرسودگی خط لوله انتقال فاضلاب ۱۴۰۰ میلی‌متری به طول دو کیلومتر در محور خیابان طی چند ماه اخیر و بر اثر خاک‌شستگی ناشی از بارندگی‌ها و فرونشست زمین چهار مورد حادثه شکستگی خط لوله و نشست زمین گزارش شده که برای ایمن‌سازی محور خیابان شهیدان کاظمی شرکت آب و فاضلاب استان از دو ماه قبل عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در مقاطع مختلف را آغاز و تاکنون تعویض ۱۴۰۰ متر از خط لوله اجرا و پیمانکاران در سه جبهه کاری در حال بازسازی ادامه مسیر خط هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اعتبار اجرای کامل طرح بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، لازم به ذکر است بیش از ۳۰۰ کیلومتر از شبکه‌های انتقال فاضلاب شهر اصفهان به علت قدمت ۵۰ ساله فرسوده و نیاز به اصلاح دارد که ۳۰ کیلومتر از این خطوط به علت قرار گرفتن در مناطق آسیب‌پذیر در اولویت اجرا است و نیاز به اعتبارات ملی دارد که باید توسط وزارت نیرو شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور تأمین شود.

شیشه‌فروش تصریح کرد: تسریع در اجرای طرح بازسازی شبکه‌ها با توجه به شرایط کم آبی و فرونشست زمین در اصفهان بسیار حائز اهمیت است، با بررسی به عمل آمده فرونشست زمین نیز باعث تشدید حوادث در این شبکه‌ها شده است و راهکار مؤثر در کاهش اثرات فرونشست زمین و پیشگیری از بروز خسارات در ابنیه تاریخی، مسکونی، اراضی و تأسیسات شهری تداوم جریان رودخانه زاینده رود و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، اجرای طرح‌های آبخیزداری و تأمین حقابه‌های قانونی کشاورزی و زیست محیطی و احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی را می‌طلبد.

وی خاطرنشان کرد: لازم است وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی.، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای تأمین اعتبارات مورد نیاز جهت اجرا و تکمیل طرح‌های مصوب تأمین آب استان، پیشگیری از بارگذاری در بالادست حوضه آبریز زاینده رود، حمایت از طرح‌های تأمین آب استان، تسریع در اجرای طرح‌های احیای زاینده رود و تأمین حقابه‌های قانونی حوضه اقدام کنند.

کد خبر 751430

دیگر خبرها

  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست